Részvények

Részvény forgalmazás

A befektetési szolgáltatások terén a Raiffeisen Bank elérést biztosít az ügyfelei részére a részvény-típusú és ahhoz kapcsolódó befektetési termékek iránt. A Bank, mint a Budapesti Értéktőzsde részvényszekciójának tagja bizományosi tevékenységet folytat a tőzsdére bevezetett részvényekkel, valamint nemzetközi partnerein keresztül befektetési tranzakciókat hajt végre más országok részvénypiacain is. Az ügyleteket a Likviditáskezelési Főosztály (Treasury) részvényértékesítési részlege hajtja végre a Bank vállalati és lakossági ügyfelei nevében.

Hazai részvénypiac

A Bank ügyfelei a Budapesti Értéktőzsdére bevezetett részvényekre, illetve az azokra jegyzett szabványosított határidős kontraktusokra adhatnak vételi illetve eladási megbízásokat. A tranzakciók elszámolásához szükséges értékpapír számlákat a Bank Értékpapír Főosztálya nyitja meg a lakossági és vállalati ügyfelek részére.

Külföldi részvénypiacok

A Raiffeisen Bank nemzetközi kapcsolatain keresztül lehetőséget biztosít az ügyfelek számára a külföldi részvénypiacokon történő befektetésre is. Az ügyletek elszámolása illetve a befektetési eszközök letétkezelése az ügyfelek Banknál vezetett értékpapírszámláján történik. A nemzetközi elszámolású tranzakciók elszámolhatóak az ügyfél értékpapírszámláján tartott deviza egyenleg ellenében, azonban ha szükséges a Bank a konverziót is végrehajtja.

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban bármilyen kérdésük lenne, forduljanak bizalommal munkatársainkhoz:

Elérhetőségek Telefonszám E-mail
Elemzés: 484-4843 research@raiffeisen.hu
Vállalati értékesítés csoport: 414-7858 MKT_Corporate_Sales@raiffeisen.hu
Magánszemélyek és pénzügyi intézmények értékesítés csoport:  414-7852 MKT_Retail_Sales@raiffeisen.hu
Fax szám: 484-4444